BW Motors is een Hyperpro Service Center. Dit wil zeggen dat wij gespecialiseerd zijn in het plaatsen en afstellen van motorfietsvering. Wij beschikken over alle benodigde tools om uw Hyperpro vering af te stellen. Bovendien volgen onze techniekers regelmatig opleidingen. Zo blijven wij op de hoogte van de laatste Hyperpro evoluties.

Vervangveren

Meer comfort plus verbeterde wegligging. Welkom in de perfecte wereld!In een perfecte wereld zou de vering en demping van je motorfiets altijd anders reageren. De eerste helft van de veer zou soepel zijn en zou flexibel reageren om kleine hobbels en onregelmatigheden te kunnen verwerken. Als de veer verder ingedrukt zou worden dan zou deze stugger worden, zodat zelfs grote hobbels en gaten in het wegdek de schokbreker of voorvorken niet zouden laten doorslaan. Vanwege kostenefficiënte beweegredenen worden nieuwe motorfietsen veelal uitgerust met lineaire veren. Het indrukken van de eerste helft van deze veren kost evenveel kracht als het indrukken van de 2e helft van deze veren. Het resultaat is dat de veer in feite te stug is bij aanvang en te soepel op het einde.

Gelukkig bestaat de perfecte wereld. Hyperpro ontwikkelt progressieve veren, waarbij de veer bij aanvang makkelijk en comfortabel aanvoelt en bij verdere druk de kracht van de veer geleidelijk oploopt naar een stugge veer daar waar je een stugger veergedrag nodig hebt. Leer alles over de voordelen!

Vervangveren

Voorvork en -achterveer kits zijn beiden apart leverbaar maar geven een nog beter resultaat wanneer je ze samen als combikit monteert. De meest voordelige manier om je motorfiets te tunen. Gemonteerd kost zo een combikit doorgaans minder dan een nieuwe set banden!

Onze progressieve voorvorkveren zijn ontworpen om de maximale veerweg nuttig te gebruiken en om bij extreem remmen steeds perfecte grip te behouden. Tegelijk verhogen ze het comfort. Dankzij de progressieve werking van de veer moet er hierin geen compromis gemaakt worden.

Uw originele spiraal van de achterste shock vervangen door een progressieve versoepelt de krachtoverbrenging en behoudt ten allen tijde de juiste geometrie van uw ophanging. Betere filtering van oneffenheden, meer comfort en een niet onbelangrijke besparing op bandenslijtage.

De spiralen van Hyperpro zijn steeds compatibel met uw originele shock. Als deze nog in goede staat is, kunt u ze gemakkelijk 80 % verbeteren door enkel de spiraal te wisselen!

– meer stabiliteit bij oneffenheden

– meer comfort

– aanzienlijk langere levensduur van uw achterband

– meer grip op droog en nat wegdek

– meer vertrouwen

Streetbox

Mogelijks is uw achterste shock dusdanig versleten dat het niet meer de moeite om de veer te vervangen. Lekkage, ingelopen, …

Dan biedt Hyperpro een budgettair interessante oplossing. Voor een prijs die lager is dan een nieuwe OEM achterschock kan je een Streetbox kit bekomen. Deze bevat een complete achtershock, vervaardigd uit hoogwaardige materialen, met instelbare demping en natuurlijk voorzien van een progressieve veer. Mee in de kit zit ook een progressieve voorvorkverenkit voor de perfecte balans.

In een Hyperpro Service Center weet u vooraf duidelijk wat het gaat kosten. Hieronder vind u onze prijzen terug. Deze prijzen zijn inclusief montage en veren.

Vermelde prijzen gelden voor het plaatsen van de progressieve veren, montage inbegrepen (incl. BTW).

(update januari 2013)

voorveren, standaard hoogte of verlaagd: € 235,00

schokdemperveer, standaard hoogte of verlaagd: € 160,00

combikit (voorveren + schokdemperveer), standaard hoogte of verlaagd: € 385,00

Voor sommige modellen, zoals de Honda Goldwing, kan er van deze tarieven afgeweken worden.