fbpx

125cc motor

125 cc motor

Voor een 125cc motor bent u bij BWMotors aan het juiste adres. Wij zijn de echte specialist in de 125cc motoren in de grote regio Mechelen. Jarenlang al hebben wij ons in deze 125cc motor gespecialiseerd. Door de jaren heen hebben wij diverse merken verdeeld. Vandaag beperkt ons aanbod zich tot het beste wat er op de markt te vinden is op gebied van kwalitatieve 125cc motoren. De 125cc motoren kan je in grote lijnen indelen in 2 soorten eenvoudige techniek meestal luchtgekoeld deze 125cc motor heeft dan meestal 2 kleppen.

En de hoogtechnologische 125cc motor deze is meestal een watergekoelde motor dat over 4 kleppen beschikt.
De eenvoudige 125cc motor beschikt meestal over een 10 tal pk. Er zit in dit type motor meestal weinig verschil onder de merken heen in vermogen. Echter in koppel zit er wel een groot verschil, wij verdelen met veel plezier modellen als de Orcal Astor en de Orcal NK01. Deze modellen staan bekend voor hun koppelrijke motorblokken.

De Orcal Astor heeft een Yamaha base blok. De NK01 is een eigen ontwikkeling van de fabrikant.
Als het gaat over de hoogtechnologische motor dan zijn Yamaha MT125 en de Yamaha YZF R-125 onze top van het gamma.
Deze 125cc motor is in 2020 volledig vernieuwd en op euro 5 niveau gebracht.

Variabele kleptiming wat is dat ?

Als enige in de markt beschikt deze 125cc motor over een variabele kleptiming. Door variable kleptimingkrijg je veel meer koppel krijgt over het gehele toerental. Verder heeft het effectief 15pk en beschikt de motor over een hoogwaardig rijwielgedeelte. Natuurlijk heeft dit alles gevolgen voor de prijs. Yamaha motoren zijn zeker niet de goedkoopste. Langs de andere kant heeft de Yamaha ook wel een erg hoge doorverkoopwaarde.

Erg vaak zien we een 125cc motoren waarvan men zegt dat deze 15pk heeft. Heel vaak is dit effectief niet het geval.
Onze ervaring leert ons dat de Yamaha en de Aprilia(FB Mondial, Orcal SK01) blok bij de krachtigste zijn op de markt.

Yamaha geeft aan 15pk en de Aprilia blok draait rond de 10pk. Voor de Aprilia blokjes is er dan weer bigbore kit beschikbaar die het vermogen met de juiste uitlaat bijna zal verdubbelen. Maar dan het je natuurlijk geen 125cc motor meer.

Kom gerust lang naar de winkel zodat wij u correct kunnen informeren over welk voertuig juist bij u past. Wij hebben ervaring met bijna alle merken op de markt en kunnen u hierdoor het juiste advies geven als het gaat over uw nieuwe 125cc motor . Tot binnenkort

 

Zoek je nog wat meer inspiratie ?

Kijk even op Mondial :

Home

Of op Orcal

Home

 

Battelsesteenweg 471
2800 Malines

Tel: 015/33.72.69
contactformulier

Heures d'ouverture

Mardi – Vendredi:
van 10u – 13u
et de 14hr – 19hr
Samedi: 10hr – 17hr
Lundi: fermé
© Wowart.