fbpx

Speedy Working Motorcycles, beter bekend als SWM is opgericht door Piero Sironi en Fausto Vergani. Oorspronkelijk was SWM, SV.VM, dit staat voor Sironi Vergani Vimercate Milano. Het bedrijf is in de jaren 70 opgericht. Het bedrijf is begonnen met het produceren van Enduro en Motorcross motorfietsen die voorzien waren van Sachs, Rotax en Minarelli motorblokken. Het bedrijf heeft een tiental jaar na de opstart de deuren moeten sluiten. Het is pas jaren later, in 2014, dat SWM terug opgestart werd.

Na de sluiting van het bedrijf in de jaren 80, zijn de techniekers van SWM naar andere bedrijven getrokken. Zo is Vergani, medeoprichter van het merk, terecht gekomen bij Aprilia. Daar heeft hij al zijn kennis gedeeld die hij over de afgelopen 12 jaar bij SWM geleerd heeft door actief mee te werken aan de ontwikkeling.

De modellen die we vandaag terugvinden zijn klassieke, touring maar ook enduro en supermotard modellen. Elke motorrijder kan bij SWM terecht, ervaren of niet, de modellen beginnen bij een 125cc motorblok. Tot nu toe beschikt het zwaarste model van SWM over een 650cc motorblok.

Battelsesteenweg 471
2800 Malines

Tel: 015/33.72.69
contactformulier

Heures d'ouverture

Mardi – Vendredi:
van 10u – 13u
et de 14hr – 19hr
Samedi: 10hr – 17hr
Lundi: fermé
© Wowart.